Český lev Radek Štěpánek se s kariérou rozloučí v O2 areně

8. srpna 2018
Dvojnásobný vítěz Davisova poháru Radek Štěpánek se rozloučí s tenisovou kariérou 18. října v pražské O2 areně. Hlavní hvězdou akce nazvané Český lev se loučí bude bývalý první hráč světa a wimbledonský vítěz Srb Novak Djokovič.

„Nikdy jsem se nechtěl loučit s doktorskou zprávou v ruce, ale s raketou na dvorci. Tvořilo se to hodně dlouho a jsem rád, že se to uskuteční na místě, které pro mě hodně znamená,“ uvedl svou rozlučku devětatřicetiletý tenista. „Rád bych vrátil fanouškům, co mi po celou kariéru dávali,“ dodal. 

Vstupenky se začnou prodávat v týdnu od 20. srpna v síti Ticketportal. Jejich cena nebyla dosud organizátory zveřejněna. Promotérem akce je agentura Česká sportovní, která zajišťuje pro organizační a marketingové stránce utkání Davis Cupu a Fed Cupu. „Na projekt se moc těšíme, s Radkem spolupracujeme řadu let, zažili jsme vyhrané Davis Cupy, na to se nezapomíná. Proto je pro nás ctí být u jeho rozlučky,“ uvedl majitel agentury Miroslav Černošek.

V hale nebude při loučení chybět Štěpánkova rodina. Zmínil své rodiče a také manželku a bývalou tenistku Nicole Vaidišovou, s kterou mají od července dceru Stellu. „Když o tom mluvím, tak se trošičku chvěju. Už se nemůžu dočkat,“ řekl někdejší osmý hráč světa ve dvouhře, který konec kariéry ohlásil loni v listopadu.

Djokovičova účast na Štěpánkově rozlučce se dala očekávat. S vítězem 13 grandslamů mají přátelské vztahy, na turnajích spolu občas trénovali a Štěpánek byl letos i krátce v jeho trenérském týmu. „Domluva s Novakem trvala asi dvě a půl minuty. Řekl, že přijede rád a bude u toho,“ řekl Štěpánek. „Loučit se s aktuálním wimbledonským vítězem je skvělé. Jsem rád, že se Novak vrátil tam, kam patří. A nezlobil bych se, kdyby přijel i jako vítěz US Open.“

Z hostů zatím prozradil pouze jméno Djokoviče. „Další trumfy si nechám na později, v rukávu jich mám hodně,“ podotkl s tím, že půjde o různé sportovce. Chybět nebudou trenéři a lidé, kteří se podíleli na Štěpánkově kariéře.  Žádné jméno však neprozradil.

„Scénář se rodí v mé hlavě tři čtvrtě roku. Bude to kombinace tenisu, show a muziky. Program bude trvat kolem dvou a půl hodiny a věřím, že si fanoušci přijdou na své. Jak mě znají, vědí, co můžou čekat,“ řekl Štěpánek. 

„Už teď se strašidelně těším, věřím, že O2 arena bude opět vyprodaná a připomeneme si ty radostné emoce, které jsme tam s fanoušky prožili. Přijďte!,“ zve diváky tenista.